MOHAMED BEN NAYEF HOSPITAL

Description

PRINCE MOHAMMED BEN NAYEF MEDICAL CENTER, EXTENSION & REHABILATION RIYADH-KSA..

A 5 story building, 80 Patient Rooms, with a total built up area of 12600 sqm.

To create a design environment that is supportive to user’s needs, empowering for visitors and patients in reducing stress, confusion, anxiety and increasing pain tolerance. Deliberate use of volumetric and kinesthetic spatial design concept to enhance the therapeutic values of healing and well care, comfort, easy orientation and hospitality.

A spacious two level reception lobby with custom design light and lighting landscape ceiling, Limestone Flooring design pattern and wall treatment, color pallet, and furniture mix appropriate for the space and the purpose of the project “A healing Environment”.

The Hospital Ward Corridor and rooms design utilizes a color code patient room entries for easy orientation, durable hand rail and wainscot treatment, select vinyl flooring with curved edges, with calm neutral ceiling and lighting mix addressed to the horizontal patients circulation, visitors and staff comfort.

In Conjunction with Khattib & Alami.

Design Completion Date: 2015