DHOOR ABADEIH MULTIFAMILY RESIDENCE

Description

Located in the Dhoor Abadeih affluent neighborhood on a 5,000 m². The client Commissioned ATA to design a new concept for a multifamily three levels apartment with a pergola roof top, next to the existing two adjacent buildings. Privacy, natural light filters and sound barriers were important elements to consider as a main ingredient to the architectonics. Along with pergola rooftops, there is green façade to temper the dry immediate environment. The plan consists of a basement floor for 7 parking spaces, a building attendant and related amenities, three individual apartments with 3 bedroom suites each; the last third apartment has direct access to the roof top for entertaining and viewing panoramic views to the city and neighboring foothills.

Location

DHOOR ABADEIH, LEBANON

PROJECT AREA

1100 m²

DATE OF COMPLETION

SUMMER 2015

PUBLISHED

N/A